Έτοιμη η μακέτα "βιώσιμη γειτονιά", το "χαρτένιο ρομποτάκι" από κουτιά που περιείχαν λάμπες LED και τοποθετήθηκαν για το φωτισμό του σχολείου και τα καδράκια μας από τα δοχεία φαγητού. Οι άδειες συσκευασίες επαναχρησιμοποιούνται με ποικίλους τρόπους. Μεράκι και λίγη φαντασία χρειάζεται !!!

Το βαλιτσάκι με τα ενεργειακά μοντέλα ετοιμάζεται....Οι μαθητές συναρμολογούν ανεμογεννήτρια με φωτοβολταϊκό πάνελ, ηλιακό αυτοκινητάκι που μετατρέπει την ηλιακή ενέργεια σε κινητική, αιολικό δυναμό για παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας, ηλιακό φουρνάκι, ηλιακό θερμοσίφωνα..... Πειραματίζονται, κατασκευάζουν, μαθαίνουν...

Οι μαθητές της ενεργειακής ομάδας του σχολείου μας κατασκευάζουν ηλιακό φουρνάκι, ηλιακό θερμοσίφωνα, ηλιακό αυτοκινητάκι, ανεμογεννήτριες, δυναμό για παραγωγή ηλεκτρισμού, κατασκευές με φωτοβολταϊκά στοιχεία, μακέτα βιώσιμης γειτονιάς....

Το ρομποτάκι της ενέργειας και της ανακύκλωσης... ολοκλήρωσαν μαθητές με τη δασκάλα τους χρησιμοποιώντας κουτιά από λάμπες LED (με τις οποίες αντικαταστήσαμε τις παλιές συμβατικές λάμπες) και άλλα ανακυκλώσιμα υλικά (πλαστικά καπάκια, μπαταρίες, παλιό τηλέφωνο)

Στο σχέδιο δράσης του σχολείου μας παρουσιάζονται οι θεματικές ενότητες και οι καλές πρακτικές που ακολουθούνται προκειμένου να γίνει μέρος της ζωής μας η εξοικονόμηση ενέργειας και η μείωση του οικολογικού μας αποτυπώματος.

Στην εποχή της τεχνητής νοημοσύνης εμείς επιμένουμε με τις δράσεις μας για έναν κόσμο που θα αντιστέκεται στην κλιματική αλλαγή. Με επαναχρησιμοποίηση συσκευασιών κατασκευάσαμε ρομποτάκι.... "ενεργειακό". ..Από τα άδεια κουτιά των λαμπτήρων LED ...Ναι, δεν τα πετάξαμε. ..Τα κάναμε παιχνίδι!!

Μετά την ενεργειακή περιήγηση τα μέλη της ενεργειακής ομάδας αποτύπωσαν τις παρατηρήσεις τους σε πλάνο του σχολείου που σχεδίασαν μαθητές της Ε΄τάξης. Δεν έμειναν απλώς στις παρατηρήσεις.... Κατέγραψαν και προτάσεις που αφορούν την εξοικονόμηση ενέργειας..... Κάποιες από αυτές είναι σε εξέλιξη..

21o Δημοτικό Σχολείο Αθηνών "Λέλα Καραγιάννη"
Υλοποιήθηκε από τη Webnode
Δημιουργήστε δωρεάν ιστοσελίδα! Αυτή η ιστοσελίδα δημιουργήθηκε με τη Webnode. Δημιουργήστε τη δική σας δωρεάν σήμερα! Ξεκινήστε